Lazer Destekli Tedaviler

Lazer Destekli Tedaviler ile tıbbın birçok dalında olduğu gibi diş hekimliğinde de yeni bir dönem başlatan teknolojik gelişmeler hem hastaların hem de hekimlerin hayatlarını oldukça kolaylaştırmaktadır. Tüm hastaların çekindiği belli başlı tedaviler, lazer ile oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Yeni nesil diş lazeri ile dişe ve diğer dokulara temas etmeden çalışmak mümkündür. Bu sayede ısı, titreşim ve sürtünmeye bağlı ağrı oluşmayacağı için dişi uyuşturmaya gerek kalmayabilmektedir. Bu nedenle diş hekimi korkusu olan her yaş grubu hasta için tercih edilebilir.

Lazerle Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lazer diş eti tedavilerinde, çürük tedavilerinde, kanal tedavilerinde tercih ediliyor. Kanal tedavilerinde lazer ile kanallarda şekillendirme ve sterilizasyon sağlanıyor.Kanal tedavisi yapılırkeniyi bir sterilizasyon sağlandığı için iyileşme de hızlı oluyor. Lazerledişlerdeki çürükleri temizlemek ve kompozit dolguların dişlere daha kuvvetli tutunabilmesi içinpürüzlendirme yapılıyor.Lazerle çürük temizlenmesininen büyük avantajı ise döner aletlerle oluşan vibrasyon ve buna bağlı rahatsızlık hissinin oluşmaması oluyor.Lazer cihazları, uygulandığı dokuyu buharlaştırarak çalıştığıiçin çürük temizlenirken hasta da rahatsızlık ya daağrı hissetmiyor.

Lazer Avantajları?
Lazer ile diş eti kesilerek şekillendirilirken kanama olmuyor. Bu sırada anestezi de çok daha az kullanılıyor. Doku iyileşmesi ise daha hızlı gerçekleşiyor. Devamında yapılacak işlemlere de hemen geçilebiliyor. Bu sayede zamandan da tasarruf sağlanıyor, işlemler daha hızlı ilerliyor. Bu özellikler göz önüne alındığında lazerle yapılan tedavigülüş estetiğinin sağlanmasında diğerklasik yöntemlerden daha avantajlı oluyor.

Lazerle Diş Tedavisi Güvenilir midir?
Lazer Destekli Tedaviler, diş tedavisi yapılırken herhangi bir zarar gerçekleşmiyor. Yetişkin hastalarda rahatlıkla kullanılırken çocuklarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Çocukların tedavisinde tek dikkat edilen husus; alttan sürekli çıkan dişlere zarar verilmemesi oluyor. Diş ve diş etlerine hiçbir zararı olmayan lazer dişkemik operasyonlarında da güvenle kullanılıyor. Lazerle bir dokuda çalışırken farklı bir dokuya zarar verilme riski de bulunmuyor.